• Kollage med två isolertimmerhus
Rött isolertimmer hus

Företaget

Att bygga Hus betyder för de allra flesta ett ekonomiskt åtagande som sträcker sig långt fram i tiden. Rätt val av Hus betyder att man får ett bekymmersfritt boende och en låg boendekostnad. Man visar med sitt medvetna val omsorg över framtida generationer, kanske flera hundra år framöver. På Larsson-Hus har vi sedan 1954 utvecklat ett huskoncept som bär alla de ingredienser som ett välbyggt Hus ska innehålla. Våra Hus kallas isolertimmerhus och det var vår Far som ville få fram en rejäl hustyp som kombinerade timmerhusets fördelaktiga utseende med ett välisolerat energisnålt Hus och dess ekonomiska fördelar. Under ett drygt halvsekel har vi vidareutvecklat hans idé och resultatet är ett mycket energisnålt framtidshus klätt med vacker livfull timmerfasad. Faktum är att ett Larsson-Hus klarar uppvärmningen med 30-50 procent av energibehovet för ett traditionellt fulltimmerhus. Möjligheterna med vårt sätt att bygga ger kunden snart sagt oändliga möjligheter att skapa sitt eget drömhus?

Larsson-Hus AB, är ett familjeföretag som grundades redan 1954, i Lima - en naturskön trakt i Västerdalarna - mitt i ett av Skandinaviens största bestånd av högkvalitativ skog. Du kanske har passerat Lima någon gång om du besökt Sälen. Vi ligger nämligen ca 3 mil söder om Sälen, i Malungs Kommun.

Vår familjebakgrund har sedan flera generationer bestått av yrkesstolta hantverkare med en speciell känsla för kvalitet och form. Vi för traditionen vidare - nu med modern teknik och formgivning.

Sälengodset

Larsson-Hus - råvaror av äkta dalakvalité!

Trävarorna till våra hus hämtas från de djupa dalaskogarna, vilket innebär europas bästa skogsråvara. De vidareförädlas till största delen i vår egen anläggning. Med en yrkesskicklig personal och noga utvalda leverantörer av fönster, dörrar, snickerier och övriga material garanteras ni en produkt av absolut toppklass.

Isolertimmer

Det bästa och modernaste sättet att bygga timmerhus på - det är en vidareutveckling av traditionell timring. När vi utvecklade isolertimret satte vi upp två viktiga punkter - form och kvalité - och vi vet nu att vi har lyckats. Vårt isolertimmer har behållit den traditionella timmerstilen med bilad utsida och knutar med den genuina dalaformen. väggarna levereras i storblock och garanterar formstabilitet och passform. Fönster och dörrar är givetvis monterade från fabrik.

Husbygge pågår

Flexibilitet

Genom vår företagsprofil har vi fått en stor flexibilitet och kan tillgodose våra kunders önskan att sätta in personliga prägel på huset. Våra rationella tillverkningsmetoder och erfarenheter från traditionell timring garanterar en förstklassig produkt.

Montering

Vi ordnar era bygglovshandlingar på snabbaste sätt. Våra yrkeskunniga snickare monterar snabbt och vant upp husstommen på er tomt.

Leveranser

Vår kund kan själv bestämma om leveransens omfattning - vi kan leverera allt som hör till huset. Besök oss i natursköna Lima, eller något av försäljningskontoren, så kan ni själva se den höga kvalité som finns inbyggt i våra hus. Husköp är en viktig sak och det gäller att välja rätt - så att man inte blir besvkien. Vi hoppas att Ni ska finnna att vår kvalité och formgivning passar just Er.